Diyet

Ketojenik Diyet Nedir?

Ketojenik diyet birçok kişi tarafından tercih edilen diyet türlerinden biridir. Özellikle çok etkili olması ve kişileri fazla kısıtlamaması nedeni ile adı duyulmuş diyet türlerinden biridir.

Ketojenik diyet diğer adı ile Ketojenik diyet kişilerin karbonhidrat alımlarına dikkat etmeleri ile ilerleyen bir diyet türüdür. Diyetteki asıl amaç karbonhidrat alımı düşürmektedir. Karbonhidrat alımını azaltarak sağlıklı ve hızlı kilo vermenin bir aracı olan ketojenik diyet, kişilere istedikleri birçok besinden abartmadan yeme imkanı sağlamaktadır.

Karbonhidrat değeri yüksek olan besinler vücudumuz için çok fazla sağlıklı getiriye sahip değildir. Aksine vücudumuzun kilo almasına neden olurlar. Karbonhidrat değeri yüksek olan besinlerden en çok tükettiklerimiz ise pilav, makarna ve patates gibi besinlerdir. Ketojenik diyetnin amacı nişasta zengini besinlerden uzak durmaktır.

İnsan vücudunun diğer tüm besinlere ihtiyacı olduğu gibi karbonhidrat alımına da ihtiyacı vardır. Az miktarda karbonhidrat alımı ile işleyen diyet birçok kişi için sağlıklı kilo vermenin aracı olmaktadır.

Ketojenik diyet Neler Yenebilir?

Ketojenik diyet ile besin kısıtlaması çok azdır. Ancak her diyette olduğu gibi Ketojenik diyet uygularken de asitli içecekleri tüketmek yasaktır. Karbonhidrat alımını düşürmek ve asitli içeceklerden uzak durmak konusunda başarılı olabilirseniz Ketojenik diyet sağlıklı kilo verebilmeniz için oldukça işlevsel bir diyet halini alabilir.

Ketojenik diyet içeriğinde sucuk, peynir, zeytin, tereyağı, et, köfte, balık ve sebze gibi sağlıklı yiyecekler ve kızartmalar yiyebilirsiniz. Ancak besinleri tüketirken mutlaka diyet kapsamında verilen ölçülerde tüketmelisiniz. Diyetin işleyişinin bozulmasına neden olacak miktarda besinler tüketilirse diyet beklenen sonucu vermeyebilir.

Ketojenik diyet ve Uzman Kontrolü

Ketojenik diyet uzman kontrolü altında uygulanması gereken bir diyettir. Her kişinin vücudunun ihtiyacı olan besin değerleri birbirinden farklıdır. Bu besin değerlerinin ne miktarda alınacağı ve diyetin akıbeti ise düzenli olarak diyetisyen kontrolü ile belirlenmelidir. Herhangi bir diyetin doğru etki verebilmesi için mutlaka kişiye özel diyet listeleri ile hazırlanması gerekir.

Diyet listesi önce haftada 1 diyetisyen kontrolü ile daha sonra iki haftada bir üç haftada bir en son ise aylık kontroller ve diyet listeleri ile ilerleyen diyet programında mutlaka uzman kontrolü ile uygulanmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir